- admin
- 29.04.2025
- No Comments
- Жаңалықтар
2025 жылғы 29 сәуірде ХП-26 тобында “Денсаулық мәдениеті және дұрыс тамақтану”тақырыбында кураторлық сағат өтті. Іс-шараның мақсаты студенттердің денсаулығын сақтау мен нығайтудағы теңдестірілген тамақтанудың рөлі туралы түсініктерін қалыптастыру болды.
Сабақ барысында куратор студенттермен дұрыс тамақтанудың негізгі принциптерін талқылады: тамақтанудың жүйелілігі, ақуыздар, майлар мен көмірсулардың тепе-теңдігі, витаминдер мен минералдардың маңыздылығы, сондай-ақ ішу тәртібін сақтау қажеттілігі. Фаст-фуд, шамадан тыс қант және сода ішу сияқты зиянды тамақтану әдеттеріне ерекше назар аударылды.
Студенттер диалогқа белсенді қатысып, әдеттерімен бөлісті, күнделікті диетаны талдады, әдеттегі тағамдарға пайдалы балама іздеді. Іс-шараның интерактивті бөлігінде қатысушылар күніне шамамен теңдестірілген мәзір жасау бойынша тапсырманы орындады.
Мұндай іс-шаралар жастарға өз денсаулығына саналы түрде қарауға және белсенді және толыққанды өмірдің негізі болатын пайдалы әдеттерді қалыптастыруға көмектеседі.
Ақпаратты дайындаған: топ кураторы Горпенко Н.А.
